Deşi vara este sezonul vacanţelor lungi şi sejururilor la mare, anul acesta destinaţiile europene şi city break-urile au înregistrat creşteri de două cifre faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în ceea ce priveşte rezervarea biletelor de avion, arată o analiză a agenţiei de turism online Vola.ro, care subliniază că preferinţele românilor au rămas aproape neschimbate faţă de vara anului trecut, în top regăsindu-se destinaţii precum Marea Britanie, Italia, Spania, Germania şi Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai căutate oraşe europene pentru călătorii de tip city break sunt Londra, Roma, Bruxelles, Paris şi Milano, potrivit agenţiei. Cele 5 destinaţii au fost în vârful topului şi în anul anterior, însă datele anului 2019 arată o creştere de 10 – 13% faţă de 2018 după numărul de bilete de avion rezervate, arată datele Vola.ro.

Londra conduce detaşat în topul oraşelor preferate de români, înregistrând aproape 1.500 de rezervări doar în luna iunie, 2019, fie pentru călătorii tip city break, fie pentru călătoriile românilor din diaspora.

Viena şi Dublin au urcat suprinzător de mult în preferinţele românilor, înregistrând creşteri de peste 20% în numărul biletelor de avion rezervate pentru vara aceasta.

În ceea ce priveşte preţul mediu al biletelor de avion pentru sezonul de vară, acesta a fost în uşoară creştere faţă de anul 2018. Dacă în 2018 românii care şi-au dorit să călătorească vara au plătit aproape 133 euro de persoană pe biletul de avion, în sezonul de vară 2019 preţul mediu a scăzut la 127,62 euro de persoană.

Pentru pachetele de vacanţă, Turcia (Antalya) şi Grecia (Rhodos, Corfu, Zakynthos) rămân destinaţiile cele mai populare, însă românii se arată din ce în ce mai interesaţi de destinaţiile spaniole: Tenerife, Palma de Mallorca, Costa Brava.

Turiştii care preferă city break-urile în perioada verii fie optează pentru bilete doar dus, care să le ofere posibilitatea să aleagă returul dintr-un alt oraş, fie optează pentru perioade scurte de călătorie de maximum patru zile. Peste 70% dintre turiştii care călătoresc vara în city break-uri nu îşi cumpără şi bagaj de cala, potrivit agenţiei.

„Sezonul de vară în rezervările biletelor de avion pe Vola.ro rămâne predominat de cei care vin acasă în vacanţa de vara (studenţi sau persoane care lucrează în alte ţări). Anul acesta am văzut şi o creştere a destinaţiilor de city break şi, din datele pe care le avem, reiese că din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru 1 sau chiar 2 city break-uri de maxim 3-4 zile, în timpul sezonului de vară”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro în creştere cu 33% faţă de 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.