Agenţia Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi monedă locală, cu perspectivă stabilă, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reconfirmarea rating-ului României este susţinută de nivelul moderat al datoriei guvernamentale şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică solide, în medie de 3,1% până în 2020”, arată Ministerul de Finanţe.

Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei privind majorarea deficitelor fiscale şi externe ca rezultat al măsurilor de relaxare fiscală.

Totodată, datoria guvernamentală şi cea externă se aşteaptă să rămână la un nivel moderat, susţinut de creşterea economică solidă.

Nivelul ratingului ar putea fi îmbunătăţit dacă autorităţile vor face eforturi în continuare pentru consolidarea bugetară, iar datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă, potrivit S&P's.

De asemenea, procesul de restructurare sau privatizare a întreprinderilor de stat ar trebui să fie implementat cu succes astfel încât cadrul de guvernanţă să fie îmbunătăţit. O altă condiţie pentru ridicarea ratingului vizează o creştere macroeconomică stabilă şi predictibilă, precum şi consolidarea finanţelor publice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.