Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziţie începând de miercuri, 1 iulie, peste 43,7 de milioane de euro pentru proiecte de investiţii în infrastructura de irigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte începând de astăzi, 1 iulie 2020, ora 09:00, cereri de finanţare a proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigaţii, prin submăsura 4.3 'Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice' componenta infrastructură de irigaţii (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile disponibile pentru această componentă a submăsurii se ridică la 43.700.259 euro”, a informat AFIR.

Depunerea Cererilor de finanţare pentru submăsura 4.3 – irigaţii se va face până pe data de 30 septembrie 2020, ora 16:00, online pe site-ul AFIR, de către beneficiarii eligibili, respectiv de către Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislaţiei în vigoare sau de către Federaţiile Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI).

”OUAI/ FOUAI pot depune cereri de finanţare numai în măsura în care sunt deţinători de infrastructură secundară de irigaţii preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructură este definită conform Legii nr. 138/ 2004 a îmbunătăţirilor funciare, cu modificările şi completările ulterioare)”, precizează agenţia.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigaţii sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro.

Achiziţia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă echipamentelor de irigat.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR” în pagina dedicată submăsurii 4.3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.