Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică este „din ce în ce mai îngrijorată de condiţiile dificile cu care se confruntă personalul” de la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, a transmisi directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grossi a mai subliniat că AIEA trebuie să meargă acolo „cât mai curând posibil” şi că situaţia de la faţa locului, sub controlul forţelor armate ruse, este „în mod evident insuportabilă”.

„AIEA este la curent cu informaţiile recente din mass-media şi din alte părţi care indică o situaţie în curs de deteriorare pentru personalul ucrainean de la cea mai mare centrală nucleară din ţară”, a spus Grossi.

„Situaţia de la această centrală nucleară importantă este în mod clar de nesuportat. Suntem informaţi că personalul ucrainean operează instalaţia în condiţii extrem de stresante, în timp ce amplasamentul este sub controlul forţelor armate ruse”, a spus el, adăugând că datele recente sunt „foarte îngrijorătoare” şi îi adâncesc şi mai mult îngrijorarea cu privire la confortul personalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.