Administraţia Fondului pentru Mediu face public un calendar al programelor de finanţare lansate de instituţie, calendar care include, pe lângă programele Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice şi programe care se adresează autorităţilor publice, cum ar fi piste de bicicletă sau iluminat public, dar şi persoanelor fizice interesate de sisteme fotovoltaice ori persoanelor juridice interesate de fabrici de reciclare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este prima dată când AFM, pentru a asigura transparenţă în ceea ce priveşte deciziile pregătite, cât şi predictibilitate pentru beneficiari,  a întocmit un calendar anual de lansare de sesiuni pentru diverse programe, astfel încât atât autorităţile publice locale cât şi persoanele fizice, cât şi persoanele juridice să îşi etapizeze, să îşi pregătească proiectele în funcţie de acest calendar. Este minim minimorum pentru a asigura transparenţă maximă şi predictibilitate. În caz contrar, atât autorităţile locale, cât şi companiile cât şi persoanele fizice se trezesc în ultima zi, în ultimele săptămâni şi nu au timp să pregătească pe de o parte proiecte de calitate, pe de altă parte se creează o presiune prea mare pe instituţia AFM şi câteodată această presiune generează şi greşeli inevitabile”, a declarat ministrul Mediului Tánczos Barna, miercuri, într-o conferinţă de presă.
 
Preşedintele  Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Lóránd‑Árpád Fülöp, a anunţat că pentru acest an AFM are pus la punct un sistem informatic prin care persoanele juridice depun dosarele în cadrul celor două programe Rabla pentru autoturisme.
 
Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi etapizate lunar pentru persoane juridice, pe o perioadă de 10 luni, în timp ce pentru persoane fizice etapizarea de va face trimestrial. 
 
Calendarul AFM include de asemenea programe care se adresează unităţilor administrativ teritoriale şi care vizează iluminat public, staţii de putere mică în localităţi prima conectare la apă şi canalizare, precum şi programe adresate persoanelor juridice, cum ar fi fabrici de reciclare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.