Comisia Europeană a comunicat oficial României că a aprobat rambursarea a 348,31 milioane de euro la finalul lunii ianuarie, reprezentând cheltuieli efectuate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi solicitate pentru decontare de către ţara noastră în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii au intrat efectiv în conturile statului român în data de 5 februarie 2020.

”Astfel, conform informării primite de la Banca Naţională a României, aceşti bani au intrat efectiv în conturile statului român în data de 5 februarie 2020. Rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru certifică corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene”, arată AFIR într-un comunicat.

Sumele solicitate şi rambursate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA).

Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 4,6 miliarde de euro pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate prin PNDR 2020.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.