Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat marţi că fermierii şi procesatorii din România pot achiziţiona hale şi grajduri prin Baza de date cu preţuri de referinţă a agenţiei fără a mai parcurge procedura de achiziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, pe pagina oficială de internet a agenţiei a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu preţuri de referinţă pentru silozuri, sere, hale şi grajduri utilizat pentru stabilirea modalitaţii de introducere de noi elemente şi de actualizare a informaţiilor de către traderi.

Începând cu 27 iunie, producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca on-line în Baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR proiecte tip pentru hale şi grajduri.

După verificarea de către personalul agenţiei a noilor repere introduse şi publicarea acestora în Baza de date online, beneficiarii privaţi ai PNDR vor putea achiziţiona direct respectivele produse sau  ansamble, fără a mai parcurge procedura de achiziţie prin selecţie de oferte.

„Am adăugat două noi categorii în Baza de date cu preţuri de referinţă, mai precis hale şi grajduri, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor privaţi ai PNDR care pot acum să-şi achiziţioneze direct aceste elemente, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziţie, dar cu respectarea prevederilor procedurale ale AFIR. Baza de date cu preţuri de referinţă reprezintă un instrument de lucru extrem de util pentru beneficiarii programului şi poate fi consultată de toţi fermierii sau procesatorii care doresc să afle costuri standard şi specificaţii tehnice pentru produse şi echipamente de care au nevoie în dezvoltarea investiţiilor pe care le realizează. Reamintim faptul că documentele care vor fi transmise de către cei care doresc să înscrie noi elemente în Baza de date vor fi semnate doar electronic. În acest moment întreaga Bază de date a AFIR cuprinde peste 36.000 de elemente înscrise, respectiv silozuri, sere, utilaje, maşini şi echipamente specializate”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Preţurile din Baza de date sunt exprimate în euro sau dolari şi nu includ TVA. Preţul înscris reprezintă preţul de vânzare către beneficia, cu transport, montaj, instructaj personal, punere în funcţiune, alte taxe etc. Preţul afişat on-line nu va cuprinde şi preţul serviciilor de proiectare, acestea fac obiectul procedurii de achiziţii pentru beneficiari privaţi.

Traderul are posibilitatea de a încărca maximum 40 de proiecte tip din fiecare categorie, pentru fiecare marcă, spre deosebire de silozuri şi sere, unde traderul poate înscrie maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marcă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.