Grupul cu capital israelian AFI Europa România a anunţat marţi un venit operaţional net din activele sale generatoare de venit din România de 12,2 milioane de euro în primul trimestru, în creştere cu 12,7% comparativ cu perioada similară din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, AFI Europa România are în construcţie proprietăţi comerciale pe o suprafaţă de 80.000 metri pătraţi. AFI Cotroceni, cel mai mare centru comercial din portofoliul grupului, a avut un venit operaţional net de 8,3 milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, mai mari cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”În prezent, AFI Cotroceni este în proces de finalizare a lucrărilor de extindere prin intermediul cărora suprafaţa închiriabilă totală a centrului comercial va creşte cu 6.500 de metri pătraţi (GLA). Acest nou spaţiu va găzdui în principal brand-ul de fashion Peek&Cloppenburg (P&C), care va deschide un magazin de 5.200 metri pătraţi. În urma lucrărilor de extindere, AFI Cotroceni va avea o suprafaţă închiriabilă totală de aproape 90.000 metri pătraţi”, se arată în comunicat.

Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni au fost de aproape 54 de milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, în timp ce numărul vizitatorilor din centrul comercial a înregistrat o medie de 50.000 de persoane pe zi, ambii indicatori menţinându-şi stabilitatea valorilor atinse în primul trimestru al anului trecut.

În cazul AFI Ploieşti, vânzările retailerilor s-au apreciat cu peste 12% în primul trimestru, în timp ce numărul vizitatorilor din centrul comercial a crescut cu 7%.

”De asemenea, venitul operaţional net a crescut cu 16% în primele trei luni ale anului curent, faţă de perioada similară din 2016, atingând o valoare de 1,2 milioane de euro. Gradul actual de ocupare a centrului comercial din Ploieşti este de 99%”, se arată în comunicat.

Gradul de ocupare al AFI Park, proiectul de birouri clasa A, care însumează o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi, este de aproape 100%. Rezultatele financiare bune şi ritmul de dezvoltare economică din România oferă companiei ocazia de a continua şi extinde proiectele aflate în derulare şi de a investi în unele noi, consideră directorul general al AFI Europe România, David Hay.

“Este cazul proiectului de 60.000 de metri pătraţi din centrul Braşovului, AFI Braşov - care include un centru comercial şi un proiect de birouri; al celui de 56.000 de metri pătraţi de spatii de birouri clasa A AFI Tech Park din Bulevardul Progresului din Bucureşti şi al primului proiect rezidenţial dezvoltat de AFI Europa România - AFI City situat pe Bulevardul Bucureştii Noi”, a declarat David Hay.

Valoarea totală a activelor AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, este de 1,75 miliarde de euro, iar compania deţine 450.000 de metri pătraţi de proprietăţi comerciale. AFI Properties, prin subsidiarele sale, are în curs de dezvoltare 120.000 de metri pătraţi de proiecte comerciale, care includ cinci clădiri noi de birouri şi centrul comercial AFI Braşov, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 45.000 metri pătraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.