Afacerista americancă Jennifer Arcuri a refuzat luni, în mod repetat, să răspundă întrebărilor dacă a avut sau nu o relaţie intimă cu premierul britanic Boris Johnson pe vremea când acesta era primarul Londrei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia The Sunday Times a relatat că, pe vremea când era primar, Johnson nu a declarat legăturile personale apropiate cu Arcuri, care a primit finanţări de ordinul zecilor de mii de lire sterline în afaceri publice şi locuri în călătorii oficiale de afaceri.

Vorbind la ITV, Arcuri a spus că în perioada în care Johnson era primarul Londrei i-au apropiat discuţiile despre literatura clasică şi chiar despre filozoful francez Voltaire.

Întrebată în mod repetat dacă a avut o aventură sau o legătură intimă cu Johnson, Arcuri fie a evitat întrebarea fie a refuzat în mod deschis să răspundă.

” Nu voi răspunde la această întrebare. Nu este treaba nimănui ce viaţă privată am avut sau nu”, a spus aceasta.

”Mai important este că Boris nu mi-a oferit niciun favor, niciodată nu i-am cerut un favor şi niciodată nu a scris o scrisoare de recomandare pentru mine”, a spus Arcuri.

Aceasta a explicat că după ce s-au apropiat datorită literaturii şi au discutat despre investiţii în sectorul tehnologiei, ea şi Johnson au început să îşi trimită mesaje text, iar apoi el a vizitat-o la biroul din apartamentul ei din Londra, uneori în drumul lui spre casă.

”Era suficient spaţiu de birou pentru a mă putea vizita. M-a vizitat de aproximativ cinci ori, poate de 10 ori. Nu cred că a fost ciudat”, a spus Arcuri.

Ea a adăugat că odată i-a propus lui Johnson să meargă la dans, dar acesta a refuzat.

Johnson a negat că ar fi avut o relaţie nepotrivită cu Arcuri.

Guvernul de la Londra a anunţat luna trecută că a cerut instituţiei de reglementare Independent Office for Police Conduct (Biroul independent pentru conduita poliţiei) să investigheze acuzaţiile referitoare la o relaţie nepotrivită cu Arcuri. În perioada în care era primar al Londrei, Johnson era şi comisar al poliţiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.