Franciza de agenţii imobiliare Re/Max România a înregistrat un avans al afacerilor de 30% anul trecut, până la 2 milioane de euro, în contextul în care numărul tranzacţiilor imobiliare intermediate a crescut cu 50%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor centralizate de companie, Re/Max a intermediat anul trecut peste 1.500 de tranzacţii imobiliare, în creştere cu 50% comparativ cu 2016.

Din tranzacţiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri. Cea mai mare tranzacţie intermediată pe segmentul rezindenţial a fost de peste 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din Bucureşti, arată un comunicat al companiei.

„Afacerile Re/Max au continuat evoluţia pozitivă şi în 2017 şi credem că această tendinţă se va păstra şi în perioada următoare. Numărul tranzacţiilor intermediate de birourile reţelei Re/Max România din 13 oraşe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri”, a declarat Răzvan Cuc, director regional Re/Max România.

Topul oraşelor cu cele mai multe intermedieri anul trecut rămâne parţial similar cu cel înregistrat anul anterior, rezultat al potenţialului de pe pieţele respective, cât şi al tradiţiei în domeniul imobiliar.

Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacţii imobiliare, urmate în clasament de cele din Bucureşti şi Arad, oraş nou intrat în clasament.

„În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 74%. Restul de tranzacţii au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) şi industrial (5%)”, a adăugat Răzvan Cuc.

RE/MAX România a încheiat anul trecut cu 22 de birouri, peste 200 de agenţi şi şapte contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere. 

În ceea ce priveşte 2018, reprezentanţii companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului.

„În 2018, avem în vedere o creştere de 60% ca număr de birouri şi agenţi în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce priveşte valoarea comisioanelor din tranzacţii ţintim o creştere cu 40%”, a declarat Răzvan Cuc.

Referitor la evoluţia pieţei imobiliare în 2018, reprezentanţii companiei estimează o creştere temperată de 8% a segmentului rezidenţial, cu accent pe pieţele principale şi anume oraşele care sunt poli economici în România.

Potrivit previziunilor Re/Max, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj Napoca, în timp ce Bucureştiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel comercial.

Re/Max este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 115.000 de agenţi afiliaţi în 7.000 de birouri aflate în circa 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, Re/Max este prezent în 33 de ţări, cu peste 1.600 birouri şi 17.000 de agenţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.