Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri consolidată în valoare de 770,8 milioane de lei, în creştere cu 8,4% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut de peste două ori, la 44 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2020 o cifră de afaceri consolidată în valoare de 770,8 milioane de lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (9 luni, 2019) şi ţinând cont de contextul pandemic şi provocările care au survenit, cifra de afaceri din primele 9 luni ale acestui an este în creştere cu 8,4% comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut", arată grupul.

Comparativ, în primele nouă luni din 2019, MedLife a realizat afaceri de 711,04 milioane lei şi un profit net de 19,4 milioane lei.

“În ciuda pandemiei, flexibilitatea şi inventivitatea echipei de management şi capacitatea de adaptare rapidă la noi servicii, precum şi mixul de activităţi medicale susţinute în zonele de spitale, clinci, corporate, farma şi stomatologie, ne-au dus la un un rezultat financiar bun şi ne bucură să vedem că eforturile noastre de anul acesta se traduc atât în sprijinul oferit populaţiei, cât şi în grafice de performanţă economică. Aceste rezultate ne oferă o perspectivă excelentă pentru perioada de recuperare economică şi socială dificilă de după pandemie. Atitudinea proactivă şi măsurile preventive luate în avans, ne-au ajutat foarte mult să avem control asupra situaţiei, să ne protejăm pacienţii şi personalul şi să ne gândim la perioada care urmează să vină. Cifrele arată bine, ne turăm din nou motoarele, structurăm planuri noi de business, reactivăm programul de achiziţii şi nu în ultimul rând, dezvoltăm proiecte noi ce ţin de tehnologizare şi cercetare”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, laboratoarele au atins cea mai mare creştere, de 85%, urmate apoi de spitale, cu o creştere de 64%, dar şi de linia de stomatologie prin reţeaua Dent Estet, care a avut o revenire foarte bună, dată fiind interdicţia de funcţionare impusă la nivelul clinicilor de stomatologie  în prima parte a anului.

“După cum am arătat-o încă de la bun început, ne-am oferit tot sprijinul autorităţilor pentru a lupta împreună cu această pandemie, iar una dintre marile acţiuni pe care le-am implementat a fost crearea într-un timp record a patru laboratoare COVID-19, reuşind să sprijinim DSP-ul în numărul tot mai mare de teste efectuate. Mai mult decât atât, pentru a degreva spitalele de stat ultra-aglomerate, ne-am pus la dispoziţie sălile de chirurgie, saloanele din spitale şi echipa medicală pentru a prelua pacienţii cronici, monitorizându-le îndeaproape afecţiunile şi acordându-le cel mai bun tratament. Şi vom continua în acelaşi ritm”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

În perspectivă, pentru finele acestui an, dar şi pentru primele luni ale anului viitor, reprezentanţii companiei anunţă că vor continua să fie receptivi şi proactivi la tot ce aduce această pandemie, dar totodată, vor continua şi planurile de dezvoltare şi extindere post-COVID.

“Chiar dacă pandemia va continua, acum eforturile noastre, ale tuturor, capătă şi mai multă putere, odată cu anunţarea primului vaccin anti-COVID. Vom fi în linia întâi în continuare, exprimându-ne deja disponibilitatea către Ministerul Sănătăţii pentru a facilita distribuirea vaccinului şi implicit accesul la  vaccinare în rândul populaţiei, în măsura în care se va considera necesar, prin reţeau noastră de peste 150 de centre de recoltare distribuite la nivel naţional. În paralel, ne dorim să continuăm investiţiile, să ne extindem, având la dispoziţie noua majorare a creditului, în valoare de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidităţi importante generate de diviziile noastre de business, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte privind recuperarea pacienţilor post COVID-19, şi nu numai. În plus, avem activ programul de achiziţii şi analizăm, în prezent, oportunitatea unirii forţelor cu  mai mulţi jucători inclusiv din zona farma care, credem noi ca va avea un aport important la revenirea economică şi menţinerea sănătăţii populaţiei în anii care urmează. De asemenea, ne îndreptăm atenţia şi spre proiecte ce ţin de zona de prevenţie, cercetare  şi digitalizare”, a mai spus Mihai Marcu.

Totodată, va fi continuată, gradual, dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potenţialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România din ultimii 30 de ani.

"Noile investiţii şi achiziţii vor fi atent calibrate în funcţie de evoluţia pandemiei”, a declarat reprezentantul MedLife Group.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrala şi de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 129 de unităţi medicale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.