Grupul Farmexim / Help Net, parte a Phoenix Group, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 734,2 milioane euro, în creştere de 12% faţă de anul precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Farmexim / Help Net, parte a Phoenix Group, a contribuit pozitiv la rezultatele bune ale concernului german, înregistrând în 2020 o cifră de afaceri de 734,2 milioane euro, ceea ce înseamnă o creştere de 12% faţă de anul precedent. Pentru grupul Farmexim / Help Net, anul 2020 a fost unul de creştere intensă, atât organic, cât şi prin achiziţii”, anunţă grupul.

La finalul anului, grupul totaliza peste 3.000 de angajaţi în România, grupaţi în trei linii de business: distribuţie, retail şi servicii pentru producătorii de produse farmaceutice. Creşterea s-a datorat, în mare parte, integrării a 146 de farmacii în reţeaua Help Net, prin achiziţii, dar şi prin deschideri de la zero.

”Concernul german Phoenix Group şi-a consolidat şi mai mult poziţia de lider în distribuţia de medicamente şi retail farmaceutic în Europa, în provocatorul an financiar 2020/21, puternic afectat de pandemia de COVID-19”, arată grupul.

Phoenix Group a raportat o creştere de 3,2% a cifrei de afaceri, şi-a mărit performanţa operaţională cu 4%, iar EBIDTA cu 8,3%. Vânzările au atins cifra de 28,2 miliarde de euro, performanţa operaţională totală a ajuns la 35,9 miliarde de euro, iar EBITDA a crescut la 653,4 milioane euro.

„Am reuşit să ne creştem vânzările şi să sporim veniturile în ultimul an financiar, în ciuda fluctuaţiilor mari ale cererii. În colaborare cu farmaciile, am reuşit să depăşim cu succes perioadele de vârf chiar şi în vremuri de pandemie”, spune Sven Seidel, preşedintele Consiliului de administraţie al Phoenix Pharma SE.

Farmexim este primul importator şi distribuitor de produse farmaceutice înfiinţat în 1990 în România, având 800 de angajaţi şi asigurând acoperire naţională prin centrul logistic central de la Baloteşti şi cele 10 puncte de lucru din principalele oraşe ale ţării: Timişoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti şi Craiova.

Înfiinţată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanţuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unităţi deschise la nivel naţional şi aproximativ 2.500 de angajaţi.

Farmexim şi Help Net fac parte din 2018 din concernul german Phoenix Group, lider european în servicii integrate de sănătate. Grupul are o prezenţă în 27 de ţări şi peste 39.000 de angajaţi.

Concernul german a dezvoltat Phoenix Pharmacy Partnership, cea mai importantă reţea europeană de programe de cooperare, cu 13.500 de farmacii independente, în 13 programe şi 16 ţări.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.