Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agro-alimentară din România, îşi propune dublarea capacităţii de producţie a cărnii de porc, de la 200.000 porcine/an, până la 400.000 porcine/an la finalul anului 2019, prin finalizarea investiţiilor în doua noi unităţi de producţie. La nivelul grupului, cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 8,6 %, la 676,4 milioane lei (peste 148 milioane euro), de la 623,1 milioane lei în 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Carmistin a înregistrat în 2017 un profit din activitatea operaţională de 59,8 milioane lei (circa 13 milioane euro), potrivit situaţiilor financiare auditate de către KPMG. Aceasta reprezintă o creştere cu 31,5 % faţă de rezultatul înregistrat în 2016, 45,5 milioane lei

”Toate cele trei linii de business principale ale grupului au avut creşteri substanţiale. Astfel, creşterea şi abatorizarea puilor, cu o capacitate de 10 milioane pui/an, a avut un rezultat operaţional de 22,2 milioane lei, în creştere cu 11,8% faţă de anul anterior, la o cifră de afaceri de 365,2 milioane lei. Până la finalul acestui an grupul va finaliza investiţiile în opt noi unităţi de producţie, care vor duce la creşterea capacităţii de creştere şi abatorizare până la 20 milioane pui/an. Şi sectorul de creştere şi abatorizare a porcinelor a avut o creştere considerabilă, la o cifra de afaceri de 148,5 milioane lei, obţinând un profit operaţional de 17,7 milioane lei, cu 48,7% mai mare decât în 2016”, a anunţat marţi grupul.

Linia de agricultură, respectiv cultivarea cerealelor şi producţia de furaje, a adus un profit operaţional de 16,45 milioane lei, o creştere de 77% faţă de 2016,  la  afaceri de 134 milioane lei, faţă de 112,6 milioane lei în anul precedent.

"Îmbunătăţirea rezultatelor se datorează mai ales eficientizării proceselor de producţie prin creşterea performanţelor tehnice, dar şi reducerii costurilor. Putem spune, în acest moment, că fermierii români şi România au evoluat foarte mult în ceea ce înseamnă productivitatea şi soluţiile optime de creştere a animalelor, ceea ce face ca agricultura românească să fie una foarte competitivă la nivel european", spune Iustin Paraschiv, preşedintele Grupului Carmistin.

Grupul Carmistin, înfiinţat în anul 2000 de familia Paraschiv, a obţinut în 2017 o majorare substanţiala a veniturilor operaţionale pe fondul dezvoltării tehnologice şi al strategiei de optimizare aplicate la nivel de grup.

Carmistin, grup din care fac parte companii precum Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino sau Pajo Agricultura şi Pajo Holding, este unul din puţinele holdinguri agricole românesti integrate, operând un lanţ ce porneşte de la cultivarea pământului, creşterea animalelor, producţia furajului şi ajungând până la producţia şi comercializarea produselor din carne în cele peste 150 de magazine ale companiilor din grup.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.