Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în februarie cu 7,5% faţă de a doua lună a anului trecut, ritm uşor încetinit faţă de cel înregistrat în ianuarie, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria energetică şi din cea a bunurilor de capital, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ianuarie, afacerile din industrie au urcat cu 9,1% faţă de prima lună a anului trecut. Cumulat, în primele două luni din acest an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 8,7% comparativ cu perioada similară din 2016. 

Cea mai mare creştere a fost înregistrată, în februarie, în industria prelucrătoare (+7,5%), în timp ce industria extractivă a revenit pe creştere, cu un avans de 6,8% faţă de februarie 2016.  

Toate marile grupe industriale au înregistrat creşteri în februarie faţă de aceeaşi lună din 2016, cele mai mari rate fiind înregistrate în industria energetică (+18,7%), industria bunurilor de capital (+13,6%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8%).

Datele INS arată că cele mai mari creşteri ale afacerilor s-au înregistrat în februarie la fabricarea autovehiculelor (+22,2%), la fabricarea produselor de cocserie (+19,3%) şi la extracţia petrolului şi a gazelor naturale (+18,7%).

Comparativ cu luna ianuarie, afacerile din industrie au crescut în februarie cu 9,3%.

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în 2016 cu 4,7% faţă de 2015, ritm dublu faţă de cel înregistrat în anul precedent. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.