Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în 2018, faţă de 2017, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut faţă de cel din anul precedent, arată datele transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 10,7% faţă de 2016, ritm scăzut faţă de cel înregistrat anul anterior.

În 2018, faţă de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 5,4% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+6,1%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,1%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,2%).

În decembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 4% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%), vânzările de produse nealimentare (+4,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%).

În noiembrie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, ca serie brută, cu 7,2%.

În decembrie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,2% datorită creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,4%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-9,3%) şi vânzările de produse nealimentare (-0,2%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.