Un locator irlandez care a vândut anul trecut 10 avioane Boeing 777-300ER transportatorului emblematic al Rusiei Aeroflot a fost o subsidiară locală a băncii de dezvoltare ruse controlată de stat VEB, au declarat două surse familiare cu problema, pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeroflot, controlată de stat, a anunţat pe 30 decembrie că a cumpărat 10 avioane Boeing 777-300ER, pe care le-a închiriat anterior de la o companie irlandeză, pe care a refuzat să o numească.

Transportatorul a spus că avioanele au fost închiriate de Aeroflot din 2013 şi 2014 şi au fost închiriate în temeiul unui contract de leasing financiar, ceea ce înseamnă că beneficiarul primeşte drepturi de proprietate asupra activului după ce a plătit întreaga sumă, spre deosebire de o tranzacţie mai tipică când locatorul îşi păstrează dreptul de proprietate.

Aeroflot şi VEB-Leasing, parte a Grupului VEB, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Potrivit listei de avioane ruseşti publicată de site-ul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 şi de către Autoritatea Aviaţiei Civile din Bermuda (BCAA), Aeroflot operase 22 de avioane Boeing 777 în martie anul trecut, dintre care 10 deţinea şi 10 erau închiriate de la locatori din Rusia şi China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.