Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat, joi, că negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă au fost încheiate, fiind inclusă o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Negocierile pe revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-au încheiat. La acel moment, noul PNRR se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Estimăm că această dezbatere inter-service în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN să aibă loc la începutul lunii decembrie”, a explicat Adiran Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul PSD a mai precizat că Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă sunt aprobate de către Consiliul de miniştri de finanţe.

„Pe 8 sau 9 decembrie va fi acest ECOFIN. În noul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB", a concluzionat Câciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.