Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis, după operaţionalizarea Radarului Mărfurilor, respectiv Sistemul Naţional RO-e-Transport!, că ”este un element-cheie în strategia de reducere a evaziunii fiscale, unul din obiectivele majore pe care şi le-a asumat în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi s-a aprobat în Guvernul României Ordonanţa de urgenţă prin care devine operaţional Radarul Mărfurilor, respectiv Sistemul Naţional RO-e-Transport!  Vorbim despre un sistemul electronic integrat de monitorizare a mijloacelor de transport marfă. Radarul Mărfurilor, care va monitoriza în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României”, a scris ministrul. 
 
Adrian Câciu afirmă că acesta este un element-cheie în strategia de reducere a evaziunii fiscale, unul din obiectivele majore pe care şi le-a asumat în acest an”.
 
”Avem nevoie de rezultate solide în această privinţă pentru că, din miliardele de lei pe care le vom scoate astfel la suprafaţă, vom finanţa noi politici publice pentru a sprijini nivelul de trai al românilor. Am încredere că acest sistem îşi va dovedi rapid eficienţa şi că atât bugetul de stat, cât şi mediul de afaceri vor fi marii beneficiari ai acestei măsuri”, spune ministrul Finanţelor. 
 
”Vrem să protejăm firmele care îşi desfăşoară activitatea în mod corect şi îşi achită cinstit obligaţiile fiscale către stat. Şi vrem să folosim sumele suplimentare provenite din colectarea cât mai eficientă taxelor şi impozitelor inclusiv pentru a susţine în continuare măsuri de sprijinire a companiilor româneşti”, mai afirmă minstrul Finanţelor. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.