Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea lansării Programului ”Fabrici de reciclare”, finanţat din PNRR. Astfel, programul se va desfăşura în perioada 6 decembrie 2022, ora 12.00 – 15 martie 2023, ora 12:00, în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFM, cererile de finanţare se vor depune exclusiv prin aplicaţia informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituţiei, www.afm.ro.

”Prin intermediul Programului vor fi sprijinite activităţile/acţiunile specifice pentru construirea instalaţiilor noi de reciclare a deşeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile şi atingerii ţintelor de reciclare în acord cu Strategia Naţională privind economia circulară şi Planul National de gestionare a deşeurilor/planurilor judeţene de gestionare a deşeurilor şi a planului de gestionare a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti”, a transmis AFM. 

Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii economici care sunt autorizaţi să desfăşoare cel puţin una dintre activităţile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN: 

• 3821 – tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase; 

• 3822 – tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase; 

• 3832 – recuperarea materialelor reciclabile sortate; 

• 3831 -demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor; 

• 3811 – colectarea deşeurilor nepericuloase; 

• 3812 – colectarea deşeurilor periculoase. 

La data depunerii cererii de finanţare, solicitantul trebuie să fie autorizat să desfăşoare cel puţin una dintre activităţile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN: 3821, 3822, 3832 şi 3831.  

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate construirii instalaţiilor noi de reciclare a deşeurilor colectate separat este de 286.000.000 euro. 

Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat în cadrul unui proiect este de 8.400.000 euro/proiect.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.