Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, joi, că a analizat toate dosarele depuse în cadrul Programului Iluminat Public, fiind aprobate 470 de cereri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma şedinţei Comitetului de Avizare din 8 decembrie 2022, a fost publicată pe site-ul AFM o listă cuprinzând 470 dosare de finanţare aprobate în cadrul Programului Iluminat Public 2021”, anunţă, joi, AFM. Preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, a precizat că toate dosarele depuse în cadrul Programului Iluminat public, sesiunea deschisă începând cu 25 octombrie 2021, au fost analizate.  

”Finanţarea este acordată pentru modernizarea sistemelor de iluminat public care se va reflecta în scăderea facturii publice. Prin acest program, primăriile vor înlocui corpurile de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED sau în situaţia în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncţionale se va completa sistemul de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED. De asemenea, se vor achiziţiona şi instala sisteme de telegestiune aferente acestor obiective de investiţii. Prin implementarea noilor tehnologii, vom obţine o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi a cheltuielilor pe care localităţile din întreaga ţară le alocă pentru iluminatul public. Ceea ce, având în vedere contextul energetic actual, reprezintă un sprijin extrem de important pentru reprezentanţii acestor comunităţi.”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu. 

În cadrul Programului Iluminat public 2021, finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, după cum urmează: 

- pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori — maximum 1.000.000 lei; 

- pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori — maximum 2.000.000 lei; 

- pentru oraşe — maximum 3.000.000 lei; 

- pentru municipii de rang 0 — municipiul Bucureşti — maximum 25.000.000 lei; 

- pentru municipii de rang I — maximum 6.000.000 lei; 

- pentru municipii de rang II — maximum 5.000.000 lei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.