Regia Automomă “Administraţia Fluvială a Dunării de Jos” Galaţi va avea o navă de semnalizare pentru intervenţii rapide în reamplasarea semnalizării plutitoare pe sectorul Bechet, în valoare de 18,9 milioane lei, cu TVA, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava va fi destinată navigaţiei pe Dunăre şi pe canalul Dunăre-Marea Neagră din România. 

"În conformitate cu Master Planul General de Transport al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 666/2016, asigurarea condiţiilor minime de navigaţie reprezintă o prioritate în domeniul transportului naval, iar ca intervenţie necesară se prevede investirea în nave şi echipamente necesare pentru activitatea de întreţinere pe Dunăre", arată documentul publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Finanţarea investiţiei se face din fonduri externe nerambursabile şi surse bugetare prin Programul Mecanismul de Interconectare a Europei, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii, se menţionează în document.

Nava trebuie să aibă o lungime de 35 de metri şi o lăţime de maximum 9 metri.

"Dotarea RA AFDJ Galaţi cu o navă de intervenţie rapidă pentru repoziţionarea semnalizării, capabilă să opereze pe sectorul Bechet (km 679) – Corabia (km 625), o zonă critică pentru navigaţie în perioadele cu niveluri scăzute ale apei, este necesară pentru a da posibilitatea administraţiei de a-şi îndeplini cu promptitudine obligaţiile asumate prin Convenţiile la care statul român este parte semnatară, prin declaraţiile politice asumate de către statul român şi prin Regulamentul de Navigaţie pe Dunăre în sectorul românesc al Dunării", arată autorii proiectului.

În nota de fundamentare se arată că o navă cu tehnologie şi dotări moderne va avea siguranţă în navigaţie şi va putea interveni pentru repoziţionarea semnalizării plutitoare rapid şi la costuri mai reduse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.