Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din SUA s-a asociat cu agenţia similară din Coreea de Sud pentru proiecte de mobilitate avansată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două ţări au semnat o declaraţie privind colaborarea şi schimbul de informaţii şi promovarea supravegherii siguranţei proiectelor de mobilitate aeriană avansată.

”Colaborarea cu partenerii internaţionali în domeniul integrării în siguranţă a acestor noi tehnologii va crea opţiuni echitabile, sustenabile şi edficiente”, a declarat administratorul FAA, Billy Nolen.

Anunţul vine în timp ce companii din întreaga  lume se întreg să dezvolte şi să obţină acordul autorităţilor de reglementare pentru taxiuri aeriene ded altitudine joasă, ca avioane electrice cu decolare şi aterizare verticală.

FAA a anunţat anterior parteneriate similare cu Japonia, Marea Britanie, Canada, Austrialia şi Noua Zeelandă, pentru armonizarea planurilor de integrare şi certificare a proiectelor de mobilitate aeriană avansată.

Companiile aeriene şi altele vor să dezvolte servicii de transport cu avioane alimentate cu baterii, care pot decola şi ateriza pe vertizală, pentru a transporta pasageri la aeroporturi sau pe distanţe scurte între oraşe şi a evita traficul rfutier aglomerat.

Luna trecută, FAA a emis criteriile pe care compania Archer Aviation trebuie să le rfespecte pentru ca taxiurile sale aeriene M001 să fie certificate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.