Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat, joi seară, la lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că apreciază faptul că o treime dintre cele peste 30 de miliarde de euro vor merge către transporturi. ”E o decizie pragmatică şi va duce la rezolvarea unei probleme care frânează dezvoltarea noastră economică de foarte mulţi ani”, a afirmat Vălean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu nenumărate ocazii, propunerea Comisiei Europene pentru redresare economică, sub numele Next Generation EU, a fost calificată istorică. Ea nu ar fi devenit realitate fără sprijinul şi colaborarea şefilor statelor membre, fără negocierile pe care le-au purtat pentru a aduce în statele lor banii. Din Panul de Redresare. Revine, în mod evident, mertul autorităţilor de la Bucureşti, a domnului preşedinte pentru aceste negocieri”, a afirmat, joi seară, la lansarea PNRR, Adina Vălean. 
 
Aceasta a apreciat că ”prin PNRR, Guvernul pune bazele dezvoltării infrastructurii în următorii ani”. 
 
”Apreciez  foarte mult faptul că o treime din fondurile alocate României vor merge către transporturi. E o decizie pragmatică şi această decizie va duce la rezolvarea  unei probleme care  frânează dezvoltarea noastră economică de foarte mulţi ani. Peste 9 miliarde euro propuneţi pentru reţeaua noastră de drumuri şi cale ferată. (...) Pandemia ne-a arătat importanţa infrastructurii esenţiale europene şi necesitatea unui sistem de transporturi puternic şi rezistent. Transporturile sunt coloana vertebrală a economiei şi a devenit acest lucru foarte clar pe parcursul acestei crize. A fost foarte clar, mai ales la începutul crizei, că din cauza restricţiilor de mobilitate, piaţa unică europeană a fost în pericol”, a mai afirmat comisarul european pentru Transporturi. 
 
Vălean a precizat că încurajează toate statele membre să aloce sume consistente către transporturi. 
 
Vălean a anunţat şi că va lansa Strategia de mobilitate a UE. 
 
”Mă bucur că Guvernul a găsit strategii care se regăsesc şi în strategia noastră. Vă încurajez şi vă ofer tot sprijinul Comisiei Europene în accesarea tuturor instrumentelor de finanţare. Am să menţionez 22,9 miliarde euro care sunt în mecanismul de interconectare al Europei pe care îl gestionez direct şi care sper să fie folosit şi implementat de România foarte bine”, a mai afirmat Vălean. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.