Acţiunile Moderna au scăzut luni, în timp ce Wall Street a analizat rezultatele noilor studii privind vaccinul personalizat împotriva cancerului pe care îl dezvoltă împreună cu Merck, ale cărei acţiuni au stagnat, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul experimental ARNm, atunci când este combinat cu medicamentul de succes Keytruda al Merck, a redus riscul de reapariţie a melanomului cancerului de piele cu 44% în comparaţie cu folosirea doar a Keytruda, au anunţat companiile duminică, în prima lor prezentare detaliată a rezultatelor unui studiu cheie de fază a doua.

Aproape 80% dintre participanţii care au primit atât vaccinul, cât şi Keytruda au rămas fără cancer timp de 18 luni, comparativ cu 62% dintre participanţii care au primit doar Keytruda, au spus companiile.

Acestea au adăugat că efectele secundare ale vaccinului au fost în general uşoare, oboseala fiind cea mai frecventă.

Aceste rezultate, prezentate la o întâlnire a Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului din Florida, se adaugă la rezultatele iniţiale privind combinaţia de tratament lansată în decembrie.

Rezultatele sugerează că vaccinul în combinaţie cu Keytruda ”ar putea fi un posibil mijloc nou de extindere a vieţii pacienţilor cu melanom cu risc ridicat, a spus dr. Kyle Holen, şeful de dezvoltare, terapie şi oncologie al Moderna, într-un comunicat de presă.

Moderna şi Merck au spus că vor iniţia un studiu de fază a treia în 2023 şi că îşi vor ”extinde rapid” cercetările pentru a studia efectul tratamentului asupra altor tipuri de tumori, inclusiv a unui tip major de cancer pulmonar.

Wall Street a primit ştirile cu un amestec de optimism prudent şi îndoială. Analiştii de la SVB Securities au spus că rezultatele sugerează că vaccinul personalizat împotriva cancerului este promiţător. Dar ei au mai scris într-o notă de duminică că drumul tratamentului către aprobare este nou şi netestat, adăugând că firma nu crede că aprobarea accelerată este o opţiune.

Desemnarea de aprobare accelerată a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA este menită să permită eliminarea mai rapidă a medicamentelor pentru afecţiuni grave care satisfac o nevoie medicală nesatisfăcută.

O notă de luni a analistului de la Wolfe Research, Tim Anderson, a spus că mulţi acţionari ai Moderna şi Merck rămân ”în cel mai bun caz de un optimism prudent” cu privire la oportunitatea combinaţiei vaccin împotriva cancerului-Keytruda.

El a spus că aşteptările pentru combinaţia de tratament au fost destul de mari în weekend, dar a remarcat că există încă mulţi sceptici la vaccinul împotriva cancerului din cauza ”istoriei lungi de eşecuri în acest spaţiu”.

Un analist de la Wells Fargo, Mohit Bansal, a mai spus că îşi exprimă ”optimismul prudent” cu privire la combinaţia de tratament.

Într-o notă de duminică, Bansal a subliniat ”dezechilibrele de testare”, care ar putea produce rezultate mai favorabile pentru vaccinul personalizat împotriva cancerului. El a spus că acele dezechilibre justifică aşteptarea mai multor date despre tratament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.