Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, în pofida unei după-amiezi agitate după publicarea datelor privind inflaţia din SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,7%, iar majoritatea sectoarelor şi burselor majore au consemnat o evoluţie pozitivă.

Acţiunile companiilor din sectorul comerţului cu amănuntul au condus câştigurile, cu un avans de aproape 2%, în timp ce componentele acţiunilor companiilor producătoare de produse chimice şi de asistenţă medicală au scăzut fiecare cu aproximativ 0,1%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,74%, CAC 40 al bursei din Paris cu un procent similar, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra a avansat cu 0,9%.

Raportul privind indicele preţurilor de consum din Statele Unite din decembrie a fost în conformitate cu aşteptările economiştilor, pentru o scădere lunară de 0,1%, dar o creştere de 6,5% de la an la an. Aceasta, comparativ cu un câştig lunar de 0,1% în noiembrie şi un ritm anual de 7,1%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.