Acţiunile marilor companii europene au atins un nivel record marţi, în condiţiile în care bursele la nivel global au continuat avansul de la începutul anului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creştere cu 0,8%, iar în timpul tranzacţiilor a atins un nivel record.

Cele mai multe sectoare şi burse majore au fost în teritoriu pozitiv. Acţiunile companiilor aeriene şi de călătorii au fost printre cele mai mari câştigătoare în cadrul indicelui, sectorul acestora avansând cu 3,4%.

Acţiunile Wizz Air a condus câştigurile, crescând cu aproape 12%, în timp ce International Consolidated Airlines Group şi TUI au fost, de asemenea, printre cele mai performante.

În schimb, acţiunile companiilor care au beneficiat de restricţiile de a impuse de autorităţi din cauza Covid-19 au avut printre cele mai slabe performanţe. Firma de comerţ online cu produse alimentare Ocado a scăzut cu peste 7%, în timp ce Hellofresh a scăzut cu 9%.

Chiar dacă indicii bursieri au început anul cu creşteri puternice, există încă multă incertitudine în jurul pandemiei de Covid-19, mai multe ţări din întreaga lume reimpunând restricţii sau carantine pentru a opri răspândirea variantei Omicron, extrem de contagioasă.

Inflaţia şi politica monetară vor fi teme cheie pentru 2022, deoarece investitorii se aşteaptă ca Rezerva Federală din SUA să majoreze dobânzile în anul viitor, pentru a ajuta la temperarea creşterii preţurilor de consum.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,4%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,63%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.