Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, în urma datelor care au arătat o îmbunătăţire semnificativă a încrederii în economie în luna iunie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 0,3%.

Încrederea în economia zonei euro a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii 21 de ani, datorită programului de vaccinare care a permis redeschiderea mai multor economii.

În timp ce datele nu au ţinut cont de varianta Delta a coronavirusului, îmbunătăţirea încrederii ia făcut pe investitori să se îndrepte către sectoare care vor beneficia cel mai probabil de redresare.

Componenta industriei chimice a urcat cu 0,9%, iar sectorul auto şi cel al serviciilor financiare au consemnat printre cele mai bune performanţe.

”Numai în mai 2000, în perioada de vârf a bulei dotcom, am asistat la o încredere mai mare în economie...redeschiderea economiilor determină o creştere sincronizată atât a producţiei cât şi a optimismului faţă de lunile viitoare, în industrie, servicii şi consumatori”, au scris analiştii ING într-o notă adresată clienţilor.

Indicele german DAX a înregistrat cea mai bună performanţă, cu o creştere de 0,9%. Acţiunile Adidas au crescut cu 2,5%, la un nivel record, după ce producătorul de echipamente sportive a lansat un nou program de răscumpărare de titluri, în valoare de 550 de milioane de euro.

Inflaţia din Germania a încetinit în iunie, atenuând unele teleri legate de presiunile de creştere a preţurilor. Indicatorul s-a menţinut totuşi peste ţinta băncii centrale.

Componenta acţiunilor europene din sectorul turismului a scîzut cu 0,2%, după cea mai slabă şedinţă din peste o lună, în urma informaţiilor privind o posibilă interdicţie de intrare în Germania a călătorilor britanici.

Spania a înăsprit la rândul ei regulile de călătorile pentru turiştii britanici.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a crescut cu 0,14%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,21%, iat FTSE MIB al bursei din Milano cu 0,52%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.