Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de luni în scădere cu 1,8%, iar componenta sa bancară a coborât cel mai mult, cu 3,2%, pe fondul declinului burselor majore, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe ţări şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina pe fondul temerilor privind o invazie iminentă a Rusiei, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, avertizând duminică că Kremlinul şi-a accelerat desfpşurarea militară extraordinară de-a lungul graniţei ţării, în ultimele 10 zile.

Liderii occidentali au ameninţat cu sancţiuni severe împotriva Rusiei în cazul oricărei incursiuni în Ucraina, în timp ce liderii continuă să urmărească soluţii diplomatice.

Kremlinul a negat orice intenţie de a-şi invada vecinul, acuzând Washingtonul că stârneşte ”isteria”.

Activele ruseşti s-au retras brusc luni dimineaţa, dar au retras o mare parte din pierderile iniţiale până la mijlocul după-amiezii.

Indicele MOEX Rusia a scăzut cu 1,8%, în timp ce indicele RTS a scăzut cu 3%.

Dolarul american a inversat cursul faţă de rubla rusă şi a scăzut cu 0,5% până la închidere.

Pieţele globale au fost tensionate de  săptămâna trecută, în urma publicării datelor referitoare la o inflaţie surprinzător de mare în SUA, care l-a determinat pe preşedintele Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard, să solicite majorarea dobânzii cheie cu un punct procentual înainte de luna iulie.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,27%, iar indicele FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 1,69%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.