Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu până la 6% după ce grupul a raportat venituri sub aşteptările analiştilor şi creşteri ale cheltuielilor care au redus marja operaţională, pentru al treilea trimestru consecutiv, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele publicate de companie pentru trimestrul al treilea au amplificat îngrijorările investitorilor că investiţiile mari în afaceri noi, supravegherea mai strictă din partea autorităţilor de reglementare şi concurenţa îngreunează predicţiile referitoare la perspectivele pe termen scurt.

Veniturile grupului au creascut la 33,74 de miliarde de dolari, dar au fost sub media aşteptărilor analiştilor, de 34,05 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Alphabet a raportat un profit net de 9,19 miliarde de dolari, respectiv 13,06 dolari pe acţiune, comparativ cu 6,73 miliarde de dolari, sau 9,57 dolari pe acţiune în urmă cu un an. Analiştii anticipau un priofit pe acţiune de 10,45 de dolari pe acţiune.

Google a obţinut o creştere puternică a veniturilor din de mai mulţi ani, susţinută de interesul retailerilor pentru publicitate prin intermediul motorului de căutare al companiei şi al YouTube.

Veniturile din publicitate au fost de 29 de miliarde de dolari, în creştere cu 20,3% faţă de intervalul similar al anului trecut şi peste media estimărilor analiştilor, de 28,762 de miliarde de dolari.

Acţiunile Alphabet s-au apreciat cu 5,8% în acest an, fiind tranzacţionate de 24 de ori profitul anticipat pentru anul viitor.

Titlurile Facebook, a doua mare platformă de publicitate online, au scăzut cu 12,5%, fiind tranzacţionate la de 19 ori profitul anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.