Directorul ABA Argeş – Vedea, Bogdan–Florian Gorunescu, l-a informat pe directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), Victor Sandu, că acţiunea de ecologizare de pe lacul de acumulare Piteşti va continua şi în zilele următoare, el precizând totodată că doar miercuri au fost colectate 12 metri cubi de deşeuri plutitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea continuă acţiunea de curăţare a deşeurilor aduse de viituri în lacurile de acumulare, cantitatea cea mai mare de pet-uri provenind din zona localităţii Miceşti,de pe cursul pârâului Păuleasca", arată un comunicat emis joi de Apele Române.

Într-o singură zi, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeş au adunat din lacul de acumulare Piteşti, 12 metri cubi de pet-uri.

"Acţiunea de strângere a acestora este anevoioasă deoarece se face manual, pet cu pet, din bărci. Pet-urile au fost aduse apoi la mal în saci, preluate de către alte persoane şi încărcate în autoutilitare pentru a fi transportate la depozitul ecologic de deşeuri. Activitatea de igienizare continuă şi astăzi, 9 mai. Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeş desfăşoară o acţine similară şi pe lacul de acumulare Budeasa, de asemenea afectat de acest fenomen", precizează reprezentanţii ANAR.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a efectuat acţiunea de colectare a deşeurilor din lacul de acumulare Piteşti şi în perioada 17-19 aprilie 2019.

În urma unei anchete, autorităţile au descoperit că gunoaiele ar fi fost aruncate de localnicii satelor comunei Miceşti din Argeş, potrivit postului de televiziune Antena 1, care precizează că autorităţile nu au aplicat nicio amendă celor care şi-au aruncat gunoaiele în apă.

O parte din gunoaie a a juns în Lacul de Acumulare Piteşti, dar şi în râul Argeş care alimentează Capitala cu apă. Prefectura Argeş a cerut primăriei Miceşti să facă mai multe acţiuni de informare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.