Acţionarii producătorului de materiale de construcţii TeraPlast au aprobat în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii din 25 iunie acordarea de dividende în sumă de 226,61 milioane lei, din profitul aferent primelor trei luni ale anului, care s-a ridicat la 283,89 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aprobă repartizarea profitului net aferent situaţiilor financiare individuale interimare ale Teraplast pentru perioada de trei luni încheiată la data de 31 martie 2021, în sumă de 283.898.189 lei, după cum urmează: Distribuire de dividende parţiale, în valoare totală de 226.615.937 lei, dividendul parţial brut/acţiune propus fiind de 0,13 lei; Repartizarea sumei de 43.579.988 lei în vederea majorării capitalului social; Rezerva legală: 13.702.264 lei. La calcularea valorii dividendului brut/acţiune s-a avut în vedere numărul de acţiuni emise de societate, din care s-a scăzut un număr de 966 acţiuni care au intrat în contul societăţii (în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor la intregul inferior ca urmare a procesării majorării capitalului social, realizată în temeiul Hotărârii A.G.E.A. nr.1/29.04.2020) şi pe care societatea le deţine la data prezentei, ţinând cont de faptul că acţiunile proprii nu dau drept la dividende sau alte drepturi", arată un anunţ al societăţii.

Data stabilită pentru plata dividendelor este 22 iulie 2021.

În acest an grupul are în implementare investiţii de peste 32 milioane de euro.

Grupul TeraPlast a anunţat o creştere cu 28% a cifrei de afaceri în primul trimestru al anului, la 108 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut de 33 de ori, la 200,64 milioane lei. Creşterea rezultatului net se datorează vânzării diviziei de produse din oţel către grupul irlandez Kingspan Group.

Pentru întreg anul 2021, bugetul Grupului TeraPlast este construit pe o cifră de afaceri de 636,2 milioane de lei şi o EBITDA de 89,1 milioane de lei.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. 

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.