Acţionarii Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România şi una dintre cele mai profitabile companii de stat, a ales şapte membri în Consiliul de Administraţie, pentru un mandat de patru ani, prin vot cumulativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei şapte membri sunt: Dorin - Liviu Nistoran, Adrian Constantin Volintiru, Ramona Ungur, Remus Grigorescu,  Romeo Cristian Ciobanu, Aristotel Marius Jude, Petrus A. M. Jansen.

”Indemnizaţia fixă a membrilor Consiliului de Administraţie este egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate”, arată societatea într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Romgaz a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 501,2 milioane lei, cu 10,6% în scădere faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât uşor, cu 1%, până la 1,48 miliarde lei, comparativ cu primele trei luni din 2017.

Producţia de gaze naturale înregistrată în primul trimestru al acestui an a fost de 1,36 miliarde metri cubi, cu 2,3% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului precedent.

La data de 31 martie 2018 societatea înregistra un număr de 6.157 de angajaţi.

Începând din 2013, acţiunile societăţii sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de BVB (Bursa de Valori Bucureşti), sub simbolul SNG, şi pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a LSE (London Stock Exchange), sub formă de Certificate Globale de Depozit (Global Deposit Rights – GDR) emise de The Bank of New York Mellon, sub simbolul SNGR.

Romgaz are o capitalizare de 12,25 miliarde lei. Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.