Acţionarii majoritari ai producătorului de textile Braiconf au achiziţionat, prin intermediul a doua companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat şi Remat din municipiul Brăila, valoarea totală a celor două tranzacţii ridicându-se la peste 2,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acţionarii majoritari Braiconf au achiziţionat, prin intermediul a doua companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat SA şi Remat SA din municipiul Brăila. Valoarea totală a celor două tranzacţii se ridică la peste 2.500.000 de lei, iar intenţia acţionarilor majoritari este ca pe aceste terenuri să construiască noua fabrică Braiconf", a informat producătorul de textile.

Suprafaţa cumulată a celor două terenuri reprezintă cel mai mare lot de teren din interiorul Brăilei, fiind situat în imediata vecinătate a zonei centrale a oraşului, în proximitatea Morii Lykiardopoulus, şi beneficiind de vedere la Dunăre, precum şi de cinci căi de acces rutier.

Acţionarii majoritari ai companiei Braiconf şi-au anunţat deja decizia de a reloca fabrica şi de a investi într-un nou sediu, ca parte dintr-o amplă strategie de modernizare a mărcii româneşti, pentru care a fost deja votată în cadrul AGA din luna aprilie 2021 o investiţie de aproape 9 milioane de euro pentru noul sediu.

Managementul companiei a analizat mai multe oportunităţi de relocare a fabricii, printre acestea aflându-se patru terenuri şi cunoscutele Mori Violattos şi Lykiardopoulos, decizia asumată fiind aceea de a construi un sediu nou, modern, pe terenurile recent achiziţionate. 

"Avem planuri ambiţioase pentru marca Braiconf şi ne-am propus să construim cea mai modernă şi eficientă fabrică de confecţii din Europa de Est, în care să antrenăm proiecte valoroase şi prin care să promovăm industria din care facem parte. Deşi am analizat mai multe opţiuni pentru relocare – terenuri în zona Brăilei, clădiri istorice cum sunt Morile Violattos şi Lykiardopoulos, chiar proprietăţi în Galaţi, oraş care are astăzi câteva oportunităţi pe acest segment de industrie – ne dorim să păstrăm fabrica Braiconf în Brăila, iar terenurile recent achiziţionate reprezintă soluţia optimă pe care o căutam pentru construirea de la zero a unui sediu modern, eficient, durabil si actual, care să răspundă cu succes planurilor de dezvoltare pe care le avem", spune Silviu Dumitrache, acţionar şi preşedinte Braiconf. 

Acţionarii majoritari Braiconf au anunţat intenţia de a construi noua fabrică după un concept modern, care urmează a fi dezvoltat împreună cu o echipă de arhitecţi români. Noua unitate se doreşte a fi una competitivă la nivel naţional şi global, care să anticipeze toate cerinţele reglementărilor viitoare, cu fluxuri de producţie eficiente, dotată cu echipamente şi utilaje de producţie moderne.

Suprafaţa mare a noului teren achiziţionat de acţionarii majoritari Braiconf permite construcţia unei unităţi de producţie confecţii textile adaptată la nevoile actuale ale companiei, precum şi dezvoltarea a cel puţin încă alte două proiecte pe terenul respectiv.

Managementul companiei Braiconf a menţionat în repetate rânduri că doreşte să păstreze sediul fabricii în oraşul în care a început istoria Braiconf şi că din strategia de dezvoltare face parte şi componenta de resursă umană, prin retenţia actualei forţe de muncă şi stimularea angajărilor pe acest segment de industrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.