Airbus şi Qatar Airways au soluţionat o dispută cu privire la suprafaţa exterioară degradată a avioanelor A350, consemnate la sol de autoritatea de reglementare din emirat, a declarat miercuri producătorul european de avioane, evitând un proces potenţial dăunător la un tribunal din Marea Britanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acordul amiabil” pune capăt unei dispute acerbe, de 2 miliarde de euro, cu privire la siguranţă, legată decoroziunile lăsate expuse de vopseaua crăpată, care a determinat Airbus să revoce zeci de comenzi de avioane de la compania aeriană din Gulf.

Airbus a spus că acordul reprezintă o recunoaştere a răspunderii de către niciuna dintre părţi, iar ambele companii vor merge mai departe ca parteneri.

Reuters a scris mai devreme că un acord ar putea fi încheiat miercuri.

Ministrul de Finanţe Bruno Le Maire a salutat acordul.

Qatar a criticat Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, în privinţa siguranţei şi l-a trimis în judecată după ce crăpăturile din suprafaţa vopsită a aeronavelor A350 au expus goluri într-un sub-strat de protecţie împotriva trăsnetului, ceea ce a determinat autoritatea de reglementare din acest stat să oprească la sol 29 dintre avioane.

Airbus a recunoscut defectele de calitate, dar a insistat că avioanele sunt sigure.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.