Fondul de investiţii Highlander Partners LP, cu sediul în Dallas, Texas, a anunţat, miercuri, achiziţia pachetului majoritar de acţiuni în cadrul Grupului Ares, unul din cei mai mari jucători pe segmentul cardiologiei intervenţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Ares a fost fondată în 2013 şi are activitate în cinci centre.

Fondatorii companiei, Oren Iancovici şi Iulian Pleşcan, vor continua să îşi exercite rolurile de Director Executiv (CEO), respectiv Director de Dezvoltare (CDO).

Highlander are în plan deschiderea unor noi centre pe teritoriul ţării şi îmbunătăţirea celor existente.

”Considerăm că împreună cu partenerii noştri vom fi mult mai bine pregătiţi să dezvoltăm activitatea companiei şi să extindem serviciile oferite de Ares în toată ţara, însă mai mult decât atât, vom avea capacitatea să continuăm într-un ritm accelerat inovarea medicinei endovasculare în România”, afirmă Oren Iancovici, CEO şi Fondator Ares.

La rândul său, Ben Slater, director al Highlander Partners şi coordonator al biroului din România, a spus că a petrecut doi ani evaluând o gamă vastă de oportunităţi în România, aceasta fiind prima investiţie în România. El consideră că sectorul serviciilor medicale private se aşteaptă să se dezvolte pe măsură ce economia României va progresa.

Firma RTPR Allen & Overy a asistat Highlander Partners în calitate de consultant legal, şi TS Partners în calitate de consultant financiar şi fiscal. Pentru Grupul Ares consultantul legal a fost firma Toacse, Iavolschi şi Asociaţii, iar cel financiar compania Contradiction.

Ares este liderul segmentului cardiologiei intervenţionale din România, desfăsurându-şi activitatea în centre localizate în Bucureşti, Constanţa şi Cluj.

Highlander Partners este o companie de investiţii de tip private equity, cu active în administrare de peste 2 miliarde de dolari. Fondul investeşte în companii din industrii specifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.