Lucrările de demolare a pasajului de cale ferată de peste DN1, în zona Câmpina, au început marţi noaptea şi vor continua până miercuri, motiv pentru care traficul în zonă este oprit, anunţă CFR Sa, precizând că structura podului risca să se prăbuşească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform sursei citate, lucrările de demolarea  pasajului CF peste DN 1, km 93+120 - zona Câmpina - au început marţi, 19 martie, la miezul nopţii şi vor dura până miercuri 20 martie, la ora 24:00.
În cursul nopţii de 18/19 martie au fost programate amenajarea platfomei de protecţie a părţii carosabile de pe DN 1 şi a zonelor adiacente şi demolarea integrală a tablierului afferent deschiderii 5.
Operaîiunile aăteptate în noaptea de 19 spre 20 martietie sunt: aşternere strat balast pe DN 1, secţionarea şi spargerea prin piconare a celor 4 grinzi de pe sensul Ploieşti – Sinaia,  demolarea grinzilor şi de pe sensul Sinaia - Ploieşti.
 
 
 
Structura podului prezenta risc de prăbuşire
 
”Structura podului prezenta risc de prăbuşire din cauza deplasării spre amonte a banchetei cuzineţilor de pe pila 5 ca urmare a rotirii bazei (fundaţiei) acesteia. Prin deplasare au fost antrenate tablierele V şi VI, ceea ce a dus la deformarea aparatelor de reazem, ruperea elementelor de ghidare, fisuri şi crăpături în cuzineţi. Rotirea bazei pilei a fost posibilă din cauza fundării acesteia într-un strat de pietriş cu bolovăniş, sub care se găseşte un strat de sare compactă şi a existenţei unui curent de apă subteran ce trece oblic pe sub latura din amonte a pilei 5. Podul a fost inclus la categoria punct periculos, iar în anul 2013 s-a luat măsura închiderii circulaţiei feroviare pe linia CF Câmpina - Câmpiniţa, din cauza agravării deficienţelor existente la pila nr. 5 aferentă podului de la km 0+609. Pentru urmărirea evoluţiei fenomenului de deplasare/rotire a pilei nr. 5 (aflată chiar pe mijlocul DN1) a fost instituit un program de supraveghere şi măsurare cu dispozitive optice. Din analiza datelor centralizate, s-au evidenţiat deplasări în plan vertical şi orizontal neliniare cu valori fluctuante, indicând un fenomen de “plutire” a pilei 5””, precizează CFR SA.
 
Demolarea structurii podului se desfăşoară în baza Hotărârii de Guvern pentru casarea liniei şi a podului de cale ferată emisă în anul 2021, şi a Autorizaţiei de Desfiinţare emisă în octombrie 2023, de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.
În  cele 48 de ore cât durează operaţiunile de demolare, circulaţia pe DN1, în zona lucrărilor, este deviată prin Câmpina, Cornu şi Băneşti pentru autoturisme, iar traficul greu va fi preluat de DN1A pe ruta Blejoi - Vălenii de Munte - Cheia – Săcele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.