Bucharest Gaming Week, eveniment dedicat industriei de gaming şi pasionaţilor de jocuri video din România, revine cu o nouă ediţie în perioada 4-9 decembrie 2018, au anunţat luni organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce primul eveniment a adunat peste 10.000 de participanţi, de la pasionaţi de esports, gameri dedicati şi dezvoltatori de jocuri din România până la specialişti din industria de game development, noua ediţie va prezenta publicului noile jocuri create în România, noile oportunităţi ale industriei şi cele mai tari competiţii de esports”, se arată în comunicat.

Bucharest Gaming Week va avea mai multe evenimente conexe dedicate industriei dezvoltatoare de jocuri din România. Printre acestea se numără expoziţii de artă, conferinţe despre stadiul şi oportunităţiile industriei de game development, workshop-uri de game design dedicat liceniilor bucureşteni şi competiţii în cele mai populare gaming pub-uri din Capitală.

”Evenimentul central va avea loc la Romexpo, în weekendul 8 - 9 decembrie, şi va reuni jucătorii pasionaţi cu cei mai populari streameri şi vloggeri din România, oferindu-le ocazia de a descoperi proiecte la care lucrează studiourile de game development din România şi de a participa la diverse competiţii organizate de parteneri”, se arată în comunicat.

Preşedintele Gaming Week, Tudor Dăescu, a subliniat că industria dezvoltării de jocuri a generat în 2017 o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari.

“Industria de game development din România a generat în 2017 o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari, cu 11,6% mai mult decât în 2016, ceea ce este o dovadă clară că această industrie creativă dispunde de o creştere constantă şi susţinută. Bucharest Gaming Week pune focus pe proiectele ambiţioase care se dezvoltă în Bucureşti, având convingerea că industria poate creşte mult mai mult decât atât. Ediţia anterioară ne-a demonstrat că există un potenţial real de a pune Capitala pe harta gaming-ului mondial”, a spus Tudor Dăescu.

În cadrul evenimentului central, vor avea loc turnee pentru amatori, concursuri, sesiuni hands-on cu cele mai noi jocuri video şi ultimele gadget-uri de la parteneri, potrivit organizatorilor.

Biletele care asigură accesul pentru o singură zi sunt disponibile la preţul de 25 lei, iar abonamentele valabile pentru ambele zile pot fi procurate la preţul de 40 lei, până în 15 noiembrie. Începând cu 16 noiembrie, preţul biletelor pentru o singură zi va fi de 35 lei, iar abonamentul va fi de 55 lei, potrivit organizatorilor.

Bucharest Gaming Week este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB şi Gaming Week.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.