Până în 2050, aproape toate speciile de păsări marine de pe planetă vor mânca plastic. National Geographic prezintă, de Ziua Pământului, un program dedicat explorării şi conştientizării problemelor urgente ale mediului, cu un accent deosebit pe impactul major pe care plasticul îl are în ecosistemul nostru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o serie specială de programe difuzate luni, telespectatorii vor fi invitaţi să descopere şi să înţeleagă mai bine aceste probleme care ne afectează planeta.

Programul special de Ziua Pământului

Începând cu ora 16:00, pe National geographic va fi difuzat episodul 3 din „Climatul schimbării”. Această serie documentară explorează proiecte inovatoare de salvare a climei, pronind de l la transformarea plasticului în combustibil şi ajungând la cele mai recente inovaţii în domeniul solar, eolian, biocombustibili şi gaze naturale. Vor fi prezentate companii care caută modalităţi de a recupera plasticul din apele mării şi de a-l reutiliza sau de a-l transforma în combustibil. În plus, vor fi aduse în atenţie tehnologiile care produc carnea non-animală, o delicatesa vegană care este deja disponibilă în Singapore.

Imediat după, la ora 17.00, documentarul „Pământul: S.O.S.!” aduce o perspectivă plină de speranţă asupra viitorului, doar dacă avertismentele pentru protejarea naturii sunt luate în considerare şi se vor face schimbări în curând. Cu toate acestea, specialiştii avertizează că, dacă nu sunt verificate, buclele de reacţie climatice amplifică creşterea temperaturilor şi accelerează încălzirea globală.

La ora 18.00 „Plămânii oceanului”, aduc în atenţie recifele de corali - cele mai impresionante organisme vii de pe Pământ. Sunt plămânii care au permis vieţii să existe pe Pământ sute de milioane de ani. Dar, azi, ceva s-a schimbat. Recifele de corali dispar. Trei tineri cercetători vor să descopere ce omoară acest organism care nu urmează ritmul fiinţelor umane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.