Ministrul Culturii a publicat sâmbătă, de Ziua Mondială a Teatrului, un mesaj prin care îi felicită pe toţi cei care trudesc în faţa şi în spatele cortinei şi prin care le mulţumeşte pentru munca depusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o perioadă în care teatrele din România, la fel ca în majoritatea ţărilor lumii, sunt închise, după proteste ale actorilor şi lucrătorilor din teatre faţă de răspunsul autorităţilor la situaţia lor, Ministerul Culturii transmite: „Astăzi le urăm «La mulţi ani!» tuturor celor care trudesc în faţa şi în spatele cortinei şi le mulţumim pentru munca lor!”.

Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită pe 27 martie, începând din 1962, la iniţiativa Institutului Internaţional de Teatru. Anual, instituţia non-guvernamentală, fondată în 1948 la iniţiativa UNESCO, invită o personalitate sau mai multe care să transmită un mesaj ce va fi citit în toate instituţiile partenere din cele peste o sută de ţări.

Printre cei care au scris mesaje dedicate Zilei Teatrului de-a lungul anilor, a mai notat Ministerul Culturii, s-au aflat şi românii Eugene Ionesco (1976) şi Radu Beligan (1977), primele fiind transmise de Jean Cocteau (1962) şi Arthur Miller (1963).

Anul acesta, mesajul internaţional pentru Ziua Mondială a Teatrului vine din partea actriţei Helen Mirren: „Au fost momente atât de dificile pentru spectacolele live, pentru mulţi artişti, tehnicieni, pentru toţi cei care au o profesie şi aşa nesigură. Poate că tocmai această nesiguranţă i-a făcut mai capabili să supravieţuiască, cu ingeniozitate şi curaj, acestei pandemii. Imaginaţia lor i-a ajutat să comunice, să fie inventivi şi distractivi online. De când există viaţă pe planetă, oamenii şi-au spus poveşti, iar frumoasa cultură a teatrului va trăi atât timp cât vom rămâne aici. Creativitatea scriitorilor, designerilor, dansatorilor, cântăreţilor, actorilor, muzicienilor, regizorilor, va înflori din nou cu o nouă energie şi o nouă înţelegere a lumii în care trăim. Abia aştept!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.