Spectacolul de dans „Sergei Polunin Up, Close and Personal”, înregistrat anul acesta la Castelul Bánffy din Bonţida, când dansatorul a fost invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, este disponibil online, gratuit, de Ziua Mondială a Baletului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Show-ul poate fi vizionat pe platforma de streaming TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), pe 19 octombrie.

„Sergei Polunin Up, Close and Personal”, înregistrat în prezenţa a peste 2.000 de spectatori, poate fi urmărit gratuit începând cu ora 12:00, de oriunde din lume.

La TIFF 2021, balerinul Sergei Polunin a dansat „Sacré”, o coregrafie a artistei japoneze Yuka Oishi, bazată pe „Ritualul primăverii”, de Igor Stravinski, şi inspirată de stilul dansatorului Vaslav Nijinski. După o discuţie pe scenă, în care a oferit detalii despre parcursul său artistic atipic, Polunin le-a oferit spectatorilor prezenţi la Bonţida o surpriză memorabilă, dansând pe melodia „Take Me to Church” a lui Hozier.

El a susţinut şi un masterclass şi a discutat cu spectatorii proiecţiei documentarului „Dancer”.

„Ca artist, urci pe scenă pentru public. Eu sunt destul de timid, îmi place energia pe care mi-o transmite publicul, dar nu atât de mult şi atenţia pe care o primesc. Pe scenă, însă, strălucesc şi acolo simt că mi-e locul”, a mărturisit artistul, care şi-a continuat ulterior călătoria prin România.

Născut în 1989, în Ucraina, Serghei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală şi prezenţa scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii. A dansat pe scena Teatrului Balşoi din Moscova, la Scala din Milano, Teatrul Stanislavski, Opera Naţională din Paris, iar în prezent este invitat permanent al The Bavarian State Ballet din Munchen şi călătoreşte cu spectacolele produse de Polunin Ink, compania de dans pe care a fondat-o.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.