Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îndeamnă oamenii, într-un mesaj publicat online luni, de Ziua Internaţională de Muzeelor, să viziteze colecţiile, însă principalele instituţii care aparţin de cea pe care o conduce rămân închise din lipsă de fonduri pentru achiziţionarea echipamentelor necesare repornirii în siguranţă a activităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ziua Internaţională a Muzeelor stă anul acesta sub semnul egalităţii, diversităţii şi incluziunii, dar şi solidarităţii, pentru că împreună trăim aceste provocări şi tot împreună vom depăşi această situaţie”, a transmis ministrul.

El subliniază că „muzeele din întreaga lume nu au renunţat să îşi încânte publicul, chiar dacă au fost închise”, făcând referire la programele oferite online.

„Vă invit să vizitaţi muzeele care se vor deschide în această perioadă, să respectaţi regulile de siguranţă şi sănătate publică, aşa încât în scurt timp să ne putem bucura de cât mai multe astfel de locaţii culturale”.

Dintre muzeele naţionale din Capitală, „Antipa” şi Muzeul de Istorie a României au anunţat că vor rămâne închise o perioadă, Muzeul Ţăranului Român va putea fi vizitat din iunie, la fel şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul „Zambaccian” şi Muzeul „Theodor Pallady” vor fi redeschise începând cu 20 mai.

Începând cu 1977, ICOM (Consiliul Internaţional al Muzeelor) organizează anual Ziua Internaţională a Muzeelor. Această zi are menirea de a sensibiliza publicul cu privire la faptul că muzeele reprezintă un mijloc important de schimb cultural, de îmbogăţire a culturilor şi de dezvoltare a înţelegerii reciproce, a cooperării şi a păcii între popoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.