Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă luni, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, un program special de vizitare care include deschiderea expoziţiei interactive „Români de poveste”, ateliere gratuite dedicate copiilor precum şi intrare gratuită tuturor vizitatorilor, atât în expunerea permanentă a muzeului cât şi în expoziţia temporară „Creaturi ascunse”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul zilei

10:00 – 18:00 - vizitarea gratuită a expunerii permanente a muzeului precum şi a expoziţiei temporare „Creaturi ascunse” (ultimul vizitator intră la ora 17:00);

10:00  - deschiderea expoziţiei interactive „Români de poveste”, în parteneriat cu Asociaţia pentru Educaţie Digitală Bigger Picture. Expoziţia dezvăluie publicului 20 de personalităţi de ieri şi azi, oamenii cu realizări remarcabile în ştiinţă, literatură, pictură, sport, istorie şi muzică. Românii de poveste sunt cei care au pus ţara noastră pe harta lumii prin descoperirile lor, recordurile pe care le-au doborât, talentul lor excepţional. Vizitatorii sunt invitaţi să descopere cine a fost primul român care a ajuns la Polul Sud, să afle unde s-a născut geniul mecanicii, sau să-şi completeze cunoştinţele despre fondatorul celui mai vizitat Muzeu din România. Poveştile pot fi ascultate şi vizualizate în limbajul semnelor române scanând qr-codurile disponibile pe traseul expoziţiei.

11:00 – 12:00 – atelierul „O poveste la Muzeu” - un atelier de creat poveşti, alături de autoarele de cărţi pentru copii Bianca Partenie şi Claudia Oprescu, de la Editura Univers. Atelierul îmbină activităţi creative, jocuri de rol, storytelling şi discuţii între cei mici şi invitaţii care vor fi prezenţi şi este recomandat copiilor între 5 şi 8 ani.

15:00 – 16:00 – „Români de poveste”, atelierul care porneşte de la colecţia de poveşti dedicate românilor şi româncelor care au pus ţara noastră pe harta lumii. Sunt personalităţi care au făcut descoperiri în ştiinţă, au militat pentru diverse drepturi, au marcat performanţe în sport şi au depăşit recorduri mondiale. Ne jucăm şi învăţăm inspirându-ne din poveştile de viaţă ale oamenilor din colecţia https://afostodata.ro/romani-de-poveste/. Atelierul este recomandat copiilor între 9 şi 13 ani.

Participarea la ateliere este gratuită iar înscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita a 20 locuri/atelier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.