O expoziţie de pictură cu lucrări ale artiştilor plastici din Republica Moldova şi România, care au participat la o tabără de creaţie anul trecut, va fi vernisată de Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre participanţii proiectului se numără artiştii din Republica Moldova: Alexandr Alavaţchi, Valentin Cebotari, Diana Caisin, Valentin Caisin, Inga Edu, Victor Frimu, Iurie Matei, Dumitru Murahovschi, Radu Negru, Vasile Sitari, Marina Şendrea şi din România - Vitalie Butescu, Vali Irina Ciobanu, Miron Gheorghe, Radu Goia, Maria Jardă, Dumitru Macovei, Mugur Popa, Corneliu Drăgan Târgovişte, Florentin Vesa, Mariana Vesa.

Aceştia au participat la tabăra de creaţie de la Butuceni, Orhei, Republica Moldova, în toamna anului trecut, eveniment care a avut ca temă "Orheiul vechi" şi a reunit 10 pictori din Republica Moldova şi 10 pictori din România. 

Expoziţia este organizată în cooperare cu Centrul Cultural UNESCO "Mihai Eminescu". 

În cadrul evenimentului, actriţa Lia Sinchevici din Republica Moldova va recita poemul "Luceafărul" de Mihai Eminescu. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.