Şapte documentare şi dezbateri cu invitaţi speciali vor avea loc la Bucureşti, între 5 şi 15 decembrie, cu scopul de a revizita istoria scindării Germaniei sub presiunea contrară a regimului capitalist şi a celui comunist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele vor avea loc la Point şi la Pavilion 32/ Goethe - Institut, sub egida Cineclubul One World Romania.

Prima parte, zilele de 5 şi 8 decembrie, va fi axată pe Zidul Berlinului, pe semnificaţia lui.

Joi, de la ora 18.30, la Pavilion 32/ Goethe - Institut, vor fi prezentate filmele „Priviţi spre acest oraş/ Schaut Auf Diese Stadt” (Germania de Est, 1962), de Karl Gass, şi „Germania, Terminus Est/ Deutschland - Endstation Ost” (Germania de Est, Belgia, 1964), de Frans Buyens, ce analizează condiţiile politice, economice şi sociale care au condus la construirea Zidului Berlinului. Proiecţiile vor fi urmate de un dialog cu Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut Bucureşti.

„Zidul/ Die Mauer” (Germania, 1991), de Jürgen Böttcher, şi „Ceva de făcut cu Zidul/ Something To Do with the Wall” (SUA, 1991), de Ross McElwee şi Marilyn Levine, prezentate duminică, la Point, reconstruiesc din perspective multiple distrugerea acestuia şi perioada imediat următoare.

Accesul la proiecţii este posibil pe bază de bilet (10 lei). Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma Eventbook înainte sau de la intrare, în ziua proiecţiilor.

Programul celei de-a doua săptămâni urmează să fie anunţat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.