Zeci de cărţi ruseşti rare din secolul al XIX-lea au fost furate din biblioteca Universităţii din Varşovia, iar directoarea, Anna Wolodko, a fost demisă, a anunţat marţi universitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste "decizii de personal" sunt legate de "furtul a câteva zeci de obiecte" din bibliotecă, a precizat universitatea într-un comunicat.

"Unul dintre cititori a lăsat coperţi goale şi copii în locul publicaţiilor originale", a declarat Anna Wolodko, directoarea bibliotecii care a fost demisă, într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare, adăugând că aproximativ 80 de cărţi au fost furate.

"Suspectăm că furturile au fost efectuate la comandă. Toate publicaţiile furate sunt în limba rusă", a adăugat Wolodko, subliniind că este vorba de "ediţii ruseşti din secolul al XIX-lea".

"Aceste tipuri de lucrări sunt incluse în ofertele caselor de licitaţii şi ale anticariatelor care operează pe piaţa rusă", a precizat ea, adăugând că valoarea obiectelor furate este "foarte greu" de estimat.

Ea a mai spus că biblioteca a raportat furtul la poliţie şi a luat "toate măsurile necesare" pentru a se asigura că furtul poate fi investigat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.