Zece producţii teatrale din Bucureşti, de la Godot Cafe-Teatru, unteatru, Teatrul Coquette, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Wonder Teatru, Frilensăr & Teatrul Luni de la Green Hours, se regăsesc în programul festivalului ”NottDependent”, care vor fi prezentate pe scena de la ”Nottara”, între 21 şi 25 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent - ”NottDependent” îşi propune să încurajeze dialogul dintre teatrul de stat şi mediul independent, oferind atât artiştilor, cât şi publicului ocazia de a cunoaşte mai bine producţiile independente.

”Acest Festival a apărut ca urmare a succesului avut, vreme de treisprezece ani, de Programul «Nocturne», la rândul său iniţiat din nevoia de a oferi companiilor independente şi/ sau tinerilor artişti posibilitatea de a-şi prezenta spectacolele pe o scenă consacrată. Pe de altă parte, «Nocturnele» au oferit publicului, de-a lungul timpului, producţii majoritar realizate pe texte noi, cu o problematică actuală, având în distribuţie actori tineri. Prin găzduirea unor spectacole variate stilistic, am obţinut o diversificare şi o dinamizare a ofertei propuse publicului nostru”, a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului ”Nottara”. 

Timp de cinci zile, Teatrul Nottara va găzdui zece producţii independente din Bucureşti, scopul fiind acela de a demonstra că între cele două medii - de stat şi independent - poate exista o comunicare vie, productivă, creativă, şi că ceea ce se întâmplă în spaţiile teatrale alternative merită o atenţie sporită şi o vizibilitate cât mai mare. 

În urma selecţiei realizate de Silvia Dumitrache, Cristina Rusiecki şi Valentin Corneanu, au fost alese titlurile spectacolelor care se vor juca în Festival: ”Cockoşi”, de Mike Bartlett, regia: Horia Suru (Asociaţia ENTHEOS şi GrayPlay Performing Arts), ”Colonelul şi păsările”, de Hristo Boicev, în regia lui Ingrid Bonţa (Teatrul Coquette), ”Înaintea erei noastre”, concept de Daniel Chirilă (Frilensăr & Teatrul Luni de la Green Hours), ”La ginecolog”, de Diana Iarca, regia: Alexandru Jitea (Diana Iarca si Laura Anghel), ”O spovedanie”, adaptare liberă de Emanuel Pârvu după ”Aniversarea” - un film de Dan Chişu, regia: Emanuel Pârvu (Godot Cafe-Teatru), ”Omul care mânca lumea”, de Nis-Momme Stockmann, regia: Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul de Artă, Bucureşti), ”Omul pernă”, de Martin McDonagh, regia: Eugen Gyemant (Teatrul Act),” Prenumele”, de Matthieu Delaporte, regia: Răzvan Săvescu (Wonder Theatre),  ”Secretul fericirii”, de Alexandru Popa, regia: Vlad Zamfirescu (Godot Cafe-Teatru) şi ”The Sunset Limited”, de Cormac McCarthy, regia: Andrei şi Andreea Grosu (unteatru).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.