Zece dintre artiştii care au avut expoziţii personale la galeria Eastwards Prospectus de la înfiinţare, în 2014, expun în group show-ul ”Seeing Ourselves Sensing”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răzvan Anton, Ştefania Becheanu, Pavel Brăila, Karolina Bregula, Radu Cioca, Istvan Ist Huzjan, Tania Mouraud, Damir Ocko, Marilena Preda Sânc şi Mircea Stănescu vor participa în expoziţia deschisă între 17 mai şi 16 iulie, la galeria din strada Plantelor nr.50. 

Desfăşurată pe ambele etaje ale galeriei, expoziţia de grup este o ocazie de a explora diverse practici artistice şi diverse medii, de la video, sunet şi instalaţie la sculptură, desen şi colaj.

”Seeing Ourselves Sensing” este un statement auto critic. O explorare a demersului Ralucăi Şoaita şi al lui Andrei Breahnă în construcţia identităţii vizuale pentru galeria lor.

Cele 18 expoziţii şi intervenţii realizate de Eastwards Prospectus în spaţiul galeriei cât şi în spaţiul public au adus în discuţie artişti români, dar şi artişti internaţionali, cu practici şi pozitionări diferite. Fără a avea o intenţie curatorială, această expoziţie reprezintă analiza acestei stări. 

Este de altfel pentru prima dată când cei doi parteneri ai galeriei se implică direct în selectarea lucrărilor şi în construcţia expoziţiei.

Prezenţa constantă a video-ului în spaţiul public, fotografia de scoală americană, desenul, instalaţia, performance-ul, animaţia au conturat prezenţa în spaţiul galeriei a unui anumit profil de artist/ intelectual cu practici pe care Eastwards Prospectus încearcă să le susţină şi să le dezvolte.

Expoziţia este un discurs coerent şi clar despre relaţia galerist/ artist, despre spaţiul de expunere şi despre provocarea unor lucrări pe care le simţi foarte aproape.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.