Grupul Yahoo, care a anunţat că îşi pune în vânzare divizia principală media, continuă să investească pe verticală şi a anunţat că va lansa în curând o platformă de tip eSports, dedicată ştirilor şi conţinuturilor video din universul jocurilor video, sperând să se impună în acest domeniu online aflat în plină expansiune, informează revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yahoo Esports, care va funcţiona sub umbrela Yahoo Sports, se va concentra iniţial pe cinci titluri: ”League of Legends”, produs de Riot Games, ”Heroes of the Storm”, produs de Blizzard Entertainment, ”Counter-­Strike: Global Offensive” şi ”Dota 2”, produse de Valve, şi ”Street Fighter V”, produs de Capcom. 

Informaţia a fost confirmată la scurt timp după ce mai multe companii de media şi-au lansat divizii în domeniul eSports. Competiţiile de jocuri video au înregistrat o audienţă globală de peste 226 de milioane utilizatori în 2015, potrivit companiei de cercetări de piaţă Newzoo, care afirmă că această piaţă va continua să se extindă.

În ianuarie, ESPN a lansat site-ul eSports şi a anunţat că va colabora din nou cu Activision Blizzard pentru a televiza competiţia de jocuri video ”Heroes of the Dorm”. La rândul ei, ELeague, un joint-venture sportiv lansat de Turner Broadcasting şi WME/IMG, va difuza primul său eveniment de profil, pe 24 mai.

Yahoo Esports se va concentra pe conţinuturi video originale, care vor acoperi din punct de vedere mediatic turnee live, vor include comentarii despre jucători, interviuri şi analize ale competiţiilor de jocuri video. În plus, noua platformă a grupului Yahoo va prezenta calendarul acestor competiţii şi locurile ocupate de jucători în clasamentele mondiale, după modelul Yahoo Sports, care prezintă astfel de informaţii despre NFL (National Football League), NBA (National Basketball Association) şi MLB (Major League Baseball). Noua platformă eSports a grupului Yahoo va include şi chat-uri live, în care fanii din lumea întreagă ai jocurilor video vor putea să interacţioneze unii cu alţii şi să facă schimb de informaţii despre echipele lor preferate. 

Lansarea Yahoo ESports va avea loc într-o perioadă în care grupul Yahoo operează reduceri drastice în alte divizii ale sale. Recent, grupul media a închis şapte reviste online şi îşi restructurează diviziile Smart TV şi Games. Anterior, Yahoo a închis serviciul video Yahoo Screen şi a renunţat la planurile de a produce conţinuturi de divertisment originale. 

Actuala strategie media a grupului, anunţată de CEO-ul Marissa Mayer, se concentrează pe patru domenii: ştiri, finanţe, sport şi lifestyle. Noua platformă Yahoo ESports va folosi în mare parte infrastructura construită deja pentru Yahoo Sports.

Deşi Yahoo Esports nu va difuza la început meciuri live, compania americană s-a declarat interesată de încheierea unor parteneriate cu alte companii de media, pentru a difuza pe site-ul său, în streaming live, diverse turnee de jocuri video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.