Singurul muzician din lume care a câştigat, în acelaşi an, Grammy atât pentru jazz, cât şi pentru muzică clasică, trompetistul şi compozitorul Wynton Marsalis este primul invitat în sezonul 44 al emisiunii „Garantat 100%”, realizate de Cătălin Ştefănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul episod din noul sezon va fi difuzat de TVR 1 pe 3 octombrie, de la ora 23:00.

La împlinirea a 22 de ani, emisiunea „Garantat 100%” va aduce în faţa telespectatorilor personalităţi de anvergură mondială care povestesc, în exclusivitate, momente memorabile din vieţile şi din carierele lor.

„În toamna aceasta, deschidem sezonul cu numărul 44, oferindu-le tuturor celor care ne vor urmări la TVR 1 o serie de întâlniri-eveniment, reafirmându-ne felul de a înţelege ideea de televiziune publică. În anul la capătul căruia Televiziunea Română va împlini 65 de ani”, a transmis într-un comunicat realizatorul şi moderatorul „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu.

Wynton Marsalis, trompetistul, compozitorul, directorul artistic al Jazz at Lincoln Center este singurul muzician din lume care a câştigat în acelaşi an trofee Grammy pentru jazz şi pentru muzică clasică. Pe lângă Premiul Pulitzer pentru muzică, el a fost recompensat cu numeroase alte distincţii în Statele Unite ale Americii şi în Europa, ca formă de recunoaştere a unei cariere artistice excepţionale.

La „Garantat 100%”, Wynton Marsalis povesteşte evenimente importante din viaţa sa, de la conflictele de stradă ale copilăriei şi adolescenţei la activitatea militantă pentru drepturile omului şi de la marile întâlniri şi momente de cotitură ale parcursului său profesional până la divergenţele de opinii pe care le-a avut cu alte personalităţi artistice recunoscute în întreaga lume.

Un alt star care va fi prezent în noul sezon este actriţa Charlotte Rampling - „o artistă cu o reputaţie cu totul deosebită, câştigată de-a lungul anilor în cinematografia de artă, atât în Marea Britanie, Franţa, Italia, cât şi peste Ocean” - a dezvăluit Ştefănescu.

Întâlnirea a fost filmată în Catedrala Evanghelică de la Sibiu. „Invitata noastră rememorează perioadele de colaborare cu mari regizori ai cinematografiei mondiale, de la Luchino Visconti şi Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet şi Alan Parker”.

Una dintre cele mai apreciate voci ale scenei de blues-rock, cântăreaţa şi compozitoarea Beth Hart va fi interlocutoarea lui Cătălin Ştefănescu într-o altă ediţie din noul sezon „Garantat 100%”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.