Artistul WRS, reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2022, va susţine un turneu în Europa şi Israel în care va promova melodia „Llamame”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La scurt timp după câştigarea Selecţiei Naţionale, wrs, reprezentantul României la cel mai mare concurs internaţional de muzică, a primit invitaţii la toate evenimentele dedicate promovării fenomenului Eurovision.

Barcelona, Londra, Tel Aviv, Amsterdam şi Madrid sunt destinaţiile pe care wrs le-a notat pe harta turneului internaţional de promovare a piesei „Llamame”: „Mă bucur extrem de tare că am ocazia să merg în acest turneu internaţional de promovare şi abia aştept să mă întâlnesc cu comunităţile Eurovision din Barcelona, Londra, Tel Aviv, Amsterdam şi Madrid şi să ne distrăm cel mai bine şi mai frumos! Sunt sigur că vor fi experienţe foarte tari, sunt foarte excited, aşa că let’s have some fun!”, a mărturisit WRS, înainte de a porni către prima destinaţie a turneului.

Primul oraş unde wrs se va întâlni cu fanii Eurovision este Barcelona. Sâmbătă, 26 martie, Sala Apolo va găzdui prima mare petrecere dedicată ESC, BCN Eurovision Party 2022, în faţa a 1200 de spectatori. Pe scena evenimentului, alături de WRS şi alţi concurenţi ai competiţiei internaţionale, vor urca, în calitate de invitaţi special, Senhit, Conchita, Rosa Lopez, Sharonne, Giuseppe di Bella, Sunstroke project şi Marta Roure.

Următoarea oprire este capitala Regatului Unit. Pe 3 aprilie, „Llamame” va răsuna în The Hard Rock Hotel, gazda evenimentului London Eurovision Party 2022, organizat în parteneriat cu wiwibloggs, celebrul portal specializat în fenomenul ESC.

Pe 7 aprilie, reprezentantul României este aşteptat în Tel Aviv, la Israel Calling 2022. Aici, va participa la un concert în aer liber care adună, an de an, zeci de mii de oameni în centrul oraşului, sub sloganul „Celebrating Eurovision Together!”.

După doar două zile, wrs va urca pe scena Melkweg din Amsterdam, importantul centru cultural din Regatul Ţărilor de Jos care găzduieşte, an de an, evenimentul Eurovision in Concert.

O săptămână mai târziu, pe 16 aprilie, wrs va încheia turneul internaţional de promovare a piesei „Llamame” în Spania, la PrePartyES 2022. A şasea ediţie a evenimentului se va desfăşura în faţa a 2000 de fani, în Sala La Riviera din Madrid, şi va fi difuzată online pe platformele Eurovision-Spain.com.

Andrei Ursu, alias WRS, este un artist multidisciplinar cu o viziune unică. Înainte de a-şi începe cariera de vocalist, lucrează ca backup dancer în televiziune şi pentru alţi artişti, luându-i exemplul părinţilor săi, ambii dansatori de muzică populară. În anul 2015, face parte din trupa de băieţi SHOT, începându-şi cariera muzicală. Doi ani mai târziu, părăseşte proiectul şi se mută la Londra, unde îşi perfecţionează abilităţile de compozitor. În ianuarie 2020 semnează un contract de înregistrare cu Global Records şi demarează proiectul său de muzică electro pop. Pe lângă muzica sa, wrs îşi concepe adesea videoclipurile şi artwork-urile, oferind ascultătorilor o privire în lumea sa interioară.

Cea mai recentă piesă a lui WRS, „Amore'' feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toata ziua. Totodată, piesa "Tsunami" a devenit o senzaţie internaţională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance).

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

La ediţia din acest an a concursului internaţional, România va fi reprezentantă de WRS, cu piesa „Llamame””

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.